Connecting Repetier Host

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Troubleshooting – MPCNC Connecting Repetier Host

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  dfr2923 1 year, 11 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #4180

    dfr2923
    Participant

    Hello,

    I have installed Arduino and it shows my board on com 1. Start Repetier host but it says connection does not exist on com 1 just wondering what to do next. Have read forums but haven’t found much.

    Thanks,

    #4198

    Ryan
    Keymaster

    What happens when you leave it on auto connect? PC, or Mac? Did you get it from this site?
    Try installing arduino and its drivers, might be a driver issue.

    #4202

    dfr2923
    Participant

    I’m running windows 10, deffinately a driver issue were should I download correct driver at? Yes I bought the kit from you. It appears that Arduino software is seeing the board as it says Mega 2560 on com 1 on the bottom. Repetier just doesn’t see it.

    Thanks,

    #4204

    Ryan
    Keymaster

    If arduino sees it it is not a driver issue. Try pronterface, http://www.pronterface.com/

    #4206

    dfr2923
    Participant

    Got it, loaded pronterface it worked right away looked and it showed com 4 so went back to repitier switched to com 4 and all is good. thanks so much for your help and design, I’m sure I will be looking for more help but I can continue my learning now.

    Thanks!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.