New Firmware MPCNC813_GLCD

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Troubleshooting – MPCNC New Firmware MPCNC813_GLCD

Tagged: 

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ryan 3 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #41911

    Scott
    Participant

    Hi guys,

    First off I know nothing but what it shows on firmware page about arduino and flashing board. I see there was a new firmware update and was going to flash my board. I followed the steps, but after plugging USB to my board, the port on the tools menu is still grey and cannot be selected. For some reason my computer does not see it.

    Any suggestions? When installing the Arduino on my computer I installed everything that popped up for drivers.

    Thanks,

    Scott

    #41913

    Ryan
    Keymaster

    What board? Ramps or Mini-rambo?

    #41914

    Scott
    Participant

    Ramps that I got from you a little over a year ago.

    #41915

    Ryan
    Keymaster

    If you are using windows.

    I would say either try a different USB cable, a different port, if that doesn’t work then you can take the arduino off the ramps shield and try to just flash the mega by itself.

    If you are using MAC it is some sort of buadrate issue.

    #41923

    Scott
    Participant

    It is Windows, not a Mac. I used my printer USB that I know works.

    What main features or fixes am I going to be missing, just the hold time after cut?

    #41924

    Ryan
    Keymaster

    Yup just the hold after cut. No big deal, mainly for the lowrider and the two guys who’s routers were so smooth they dropped on power down.

    1 user thanked author for this post.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.