Please as many details as possible and a video.

New Home Forum Mostly Printed CNC – MPCNC Advice – MPCNC Please as many details as possible and a video.

This topic contains 4 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of AL AL 4 months, 1 week ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #18074
    Profile photo of Ryan
    Ryan
    Keymaster

    I know it is going to be a pain, but this machine is built and used differently by everyone so we need more details than most.
    A video is going to be key, nothing fancy at least 30 seconds of cutting preferably with a close up of the cut and then a bigger shot of the machine.

    Machine size is important, especially the z height and length.
    Spindle type.
    Bit type (pics help)
    Feedrate
    Depth of cut
    Material being cut

    #24425
    Profile photo of Peter Grace
    Peter Grace
    Participant

    Just so I’m certain of what you’re asking, You’re asking for a MPCNC 525 tour and video of cuts, from those of us capable of doing so? I can probably do some videos, mostly the ones I have published on youtube already that you’ve seen have been mostly me sharing short vids with my coworkers, but I could up the production quality a fair bit if I was trying to “sell the machine” rather than “hey look at this!”

    #24429
    Profile photo of Barry
    Barry
    Participant

    No. This is what will make troubleshooting issues easier than the normal “It’s not working, how do I fix it?” posts.

    #24430
    Profile photo of Peter Grace
    Peter Grace
    Participant

    Ahh, totally didn’t catch on that it was for people needing assistance. Got it.

    #24676
    Profile photo of AL
    AL
    Participant

    Hello,
    I easily printed and put together this machine but when it comes to electronics I am having trouble.
    Connected as indicated all the cables and boards with power supply and the PC but there is no sign of life when it comes to move the steppers.
    I installed Repetier-host 1.62 and Estlcam V9 Beta. Connected Repetier through Com4 port with Rams.
    Any idea what did I do wrong??
    Any help will be appriciated
    Thank you

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.