Onno

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    Thanks for you reaction.
    I don’t use the mpcnc for 3d printing it will be for milling and plotting, cutting things.
    Plotting goes fine now so i will leave it as it is.
    The 0,0,0 home offset i will do tomorrow now it is time to go to bed here.
    Cura does not see the .gco only the .gcode
    Is there a trick for ?

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    Can you gif me the correct settings ?
    I am a beginner on CNC and Repetier.
    For 3D printing i use Cura and that i understand.

    Have a other problem. When i set the z by “move axis down” the machine goes up again after starting the print and prints in the air.
    As i do the same by hand and turn the power on then it works fine.

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    I set the feedrate to 50 % and now its is working.
    Got a good drawing now. Not level but the drawing line is as is must be.
    Thanks for the help.

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    I set the feedrate to 50 % and now its is working.
    Got a good drawing now.
    Thanks for the help.

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    I use a mega 250 with 1.4 ramp 32 steppers driver DRV8825 on 1.7 volt
    Endstops are removed.
    Result :

  • Onno replied to the topic Testing problem in the forum Troubleshooting 1 year, 9 months ago

    I use a mega 250 with 1.4 ramp 32 steppers driver DRV8825 on 1.7 volt
    The photo is in you mail.

  • I finished the building and are testing, but that goes not well.
    When i use your test file, the logo, from the site i get a mesh.
    Half way the print the z axis goes up to change postion and after that it comes not down enough to the bed and is whriting in the air.
    Allready flipped the connector from the motors but that is no solution.
    The axes…[Read more]

  • I finished the building and are testing, but that goes not well.
    When i use your test file, the logo, from the site i get a mesh.
    Half way the print the z axis goes up to change postion and after that it comes not down enough to the bed and is whriting in the air.
    Allready flipped the connector from the motors but that is no solution.
    The axes…[Read more]

  • I finished the building and are testing, but that goes not well.
    When i use your test file, the logo, from the site i get a mesh.
    Half way the print the z axis goes up to change postion and after that it comes not down enough to the bed and is whriting in the air.
    Allready flipped the connector from the motors but that is no solution.
    The axes…[Read more]

  • Solved.
    I set the endstop inverse to false and it works.
    Is that the only thing i have change ?

  • I installed a optical endstop to test.
    It is working reverse when i trigger the stop de axle moves normaly.
    When the stop is not triggerd the axle move only one way
    Connection is buttom up + – s
    The markings on the stop are V is 5 volt S is signal G is ground or is this not right ?

  • Onno replied to the topic Marlin version in the forum Software 1 year, 9 months ago

    Thank you.

  • Onno replied to the topic Marlin version in the forum Software 1 year, 9 months ago

    Yes 4 lines

  • Onno started the topic Marlin version in the forum Software 1 year, 9 months ago

    I have a question and can not find the answer on the forum.
    I am building the 25 mm/ M8 threaded rod version.
    On the Marlin page is see this :
    This is for 32nd stepping, 16 Tooth Pulleys and 5/16″ threaded rod.
    And this:
    This is for 16th stepping, 20 Tooth Pulleys and 8mm 1.25 threaded rod.

    In use the 8 mm threaded rod with 16 tooth pulleys.…[Read more]

  • Onno started the topic Marlin version in the forum Software 1 year, 9 months ago

    I have a question and can not find the answer on the forum.
    I am building the 25 mm/ M8 threaded rod version.
    On the Marlin page is see this :
    This is for 32nd stepping, 16 Tooth Pulleys and 5/16″ threaded rod.
    And this:
    This is for 16th stepping, 20 Tooth Pulleys and 8mm 1.25 threaded rod.

    In use the 8 mm threaded rod with 16 tooth pulleys.…[Read more]

  • Onno became a registered member 1 year, 9 months ago